Leeftijdsgroepen

 

KSA Minderhout is opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, ook wel LTG's genoemd. Elke LTG heeft zijn eigen begeleiding, zie leiding. Voor de activiteiten van de verschillende LTG's kan je terecht op de pagina: Burchtkrant

Joro 1-2 

Onze jongste leden, uit het eerste en tweede leerjaar, vormen joro 1-2. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze leren allerlei nieuwe spelletjes en vaardigheden. 

 

Symbool: Gele schatkaart 

Op zoek naar de schat, een fantastisch avontuur. Spelen en verwonderd zijn, wat zullen we vinden in KSA? 

Joro 3-4 

De acht- en negenjarigen komen terecht in joro 3-4. Deze leden kunnen al meer en meer samenspelen en complexere spelletjes aan. In onze KSA kunnen ze al hun energie kwijt, en dingen uitproberen die ze thuis niet kunnen! 

 

Symbool: Oranje rugzak 

Een rugzak voor de dagtocht, een valies vol nieuwsgierigheden. 

Joro 5-6

De laatste twee jaren basisschool worden opgevangen in joro 5-6. Deze leden zoeken al eens graag wat uitdaging op. In de KSA laten wij hen die uitdaging ontdekken, steeds onder toezicht van de leiding! Ze mogen stilaan al eens eigen initiatief nemen door activiteiten voor te stellen.

 

Symbool: Rode boomhut 

Wie maakt het mooiste kamp? Wie neemt het initiatief? Een boomhut is wel spannend, in KSA op zoek naar uitdagingen.

 

Knim

De twaalf- tot veertienjarigen, ook wel 'pubers' genoemd, vormen binnen de KSA een hechte Knim groep. Deze groep zet hun eerste stappen richting 'groter worden'. Ze hebben nood aan vrijheid, maar toch nog altijd een duidelijke structuur waarop ze terug kunnen vallen. 

De Knimmers zijn volop in de zoektocht naar zichzelf en dit kan bij ons in een veilige en vertrouwde omgeving! Ze kunnen heel zelfstandig zijn, maar soms is de leiding nodig als moderator. 

 

Symbool: Paarse tent 

Met de tent op verkenningstocht, in alle vrijheid op avontuur. In KSA jezelf ontdekken, zelfstandig en in groep. 

Sjo

De Sjo is onze laatste LTG die uit leden bestaat die nog geen leiding zijn. Deze groep wordt gevormd door de veertien- en vijftienjarigen. Voor deze leden mag het soms al wat rustiger zijn, maar ze houden toch ook nog van die 'basic' spelletjes. Deze spelletjes laten hen even de dagelijkse realiteit vergeten. In de KSA vinden ze ontspanning, ze vluchten even weg van de maatschappelijke verplichtingen. 

 

Symbool: Blauwe stapschoen  

Een meerdaagse staptocht, samenwerken met vrienden. Leren verantwoordelijkheid dragen, KSA, een stap in de goede richting. 

+16

Deze groep wordt gevormd door verschillende subgroepen. Je hebt enerzijds de leidingsploeg. Daarnaast wordt de +16 ook nog gevormd door leden die niet kiezen om leiding te worden en door oud-leiding. 

Deze groep gaat niet als afzonderlijke groep mee op kamp. Om de twee jaar is er wel Trip-Trap: een vierdaagse fietstocht tijdens de paasvakantie die door de provinciale werkkring wordt georganiseerd. 

 

Symbool: Groene wegwijzer 

Met de groep op stap en samen keuzes maken,  welke wegwijzer willen we volgen.  Binnen KSA groeien in engagement,  plannen maken voor wie je wil worden.